Co je to termín ekologicky šetrná výroba?
Jaké jsou výhody a nevýhody biodegradabilních obalů potravin?
Jak dále použít oleje po fritování?
Mýdlo versus olej?
Na T-exkurzi se naučíme základní princip výrob biodegradabilních obalů. Naučíme
se prakticky vyrábět mýdlo z použitého oleje. Zdůrazníme důležité vlastnosti
biodegradabilních obalů a mýdel. Podíváme se na možnosti fortifikace
biodegradabilních obalů a mýdel, které nám pomohou vylepšit vlastnosti
biodegradabilních obalů a mýdel.
Zdůrazníme, které kroky výrob biodegradabilních obalů a mýdel jsou kritické.
Vysvětlíme si, které vlastnosti biodegradabilních obalů a mýdel jsou důležité a jak
můžou být ovlivněny během výroby a skladování.
Zjistíme, proč jsou obaly a mýdla důležitá z hlediska ekologicky šetrné výroby.
Cílem exkurze je seznámit Vás s možností aplikace ekologicky šetrné výroby jako
techniky, která podporuje lepší využití odpadů a zároveň redukci odpadu.
Lektor: MSc. Dani Dordevic, Ph.D.
T-exkurze je zaměřena na žáky středních škol z Jihomoravského kraje.
Přihlašovat se na T-exkurze můžete prostřednictvím odkazů uvedených zde.
Červen 2025 | ||||||
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |