Pokud jsi odvážný(á) a nebojíš se vstoupit do chemických laboratoří rozhodně jsi u nás vítán(a)!
Pokud tě první věta vyděsila, nezoufej, všechno ti ukážeme, poradíme, pomůžeme :).
Molekulární gastronomie (kuchyně) je způsob moderní přípravy typických pokrmů atypickým způsobem. Jedná se o propojení znalostí v oblasti fyzikálně chemických postupů s klasickou gastronomií. Při přípravě pokrmů se používají látky, které běžně nacházejí své uplatnění v potravinářském průmyslu například pro konzervaci potravin ba co víc, většina použitých látek je 100 % přírodního charakteru (agar z mořské řasy či přírodní polysacharid alginát) a proto jsou skvěle poživatelné. Při přípravě pokrmů molekulární gastronomie se často používá změny skupenství jednotlivých komponent případně vzniku polotuhých hydrogelů vlivem změny fyzikálně-chemických podmínek či chemickou reakcí.
„Neboj se a přistup blíž, s molekulární gastronomií oslníš“.
Kapacita N-exkurze je 8 nadaných žáků víceletých gymnázií (12-14 let) v JmK, kteří jsou registrovaní.
Přihlásit se mohou i ti, kteří se v minulém projektu účastnili více než 5 aktivit.
Místo konání: Fakulta chemická, VUT v Brně, Purkyňova 464/118, 612 00 Brno
Financováno z projektu Implementace DZ JmK.
Květen 2025 | ||||||
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |